Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Két kiállítás egy helyen!

 

Kép A Kertbarátkör és a Kern Péter Kaktuszkör, Érden, immáron sokadik alkalommal rendezte meg közös őszi terménybemutatóját és kaktuszkiállítását. Nagy örömünkre szolgált, hogy a helyi kábel TV is beszámolt az eseményről, így az is részese lehetett a szemet gyönyörködtető látványnak, aki személyesen nem tudott ellátogatni.

Sajnos az időjárás nem fogadta kegyeibe a kiállítókat, mivel az eső folyamatosan zuhogott mindkét napon, így a látogatottság mérsékeltebb lett a vártnál. A kis csapat ennek ellenére is nagyon lelkes volt, és jó hangulatban fogadták az idelátogatókat. 

Külön kiemelendő, hogy négy iskola több osztálya is eljött megtekinteni a kiállítást, és a felhívásnak eleget téve rajzaikkal tovább gazdagították a kétnapos rendezvényt. Ennek fejében a gyerekek vendéglátásban részesültek, melyet jó szívvel fogadtak.

A Művelődési Ház igazgatónője, Szedlacsek Emília is elismerő szavakkal nyilatkozott a sok ötletet látva. Városunk képviselőtestületéből is voltak látogatók, akik őszinte csodálkozással tekintették meg a termények sokszínűségét.

Volt ott csonka gúla alakú terményfa, melyen az őszi zöldségek sorakoztak ízlésesen elhelyezve, majd feljebb a nyárvégi és őszi gyümölcsök gazdagsága is megnyerő látványt nyújtott.

A kiállított kaktuszok és más pozsgások elrendezése ámulatba ejtette a látogatókat. A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének rövidített neve, az MKOE, egyforma méretű Echninocactus grusonii-kból lett kirakva, hirdetve a szorgos kezek nyomát. A kiállítási anyag az érdi kaktuszgyűjtők anyagából összeválogatott ritkaságok. Minden kaktusz és pozsgás a maga legszebb példányával sorakozott fel, úgy mint az Agave americana var. mediopicta-alba, Ferocactus emoryi, Echinocactus texensis, Oreocereus-ok, Euphorbia-k.

Kép Egy apuka "kaktuszfát" készített kovácsoltvasból, melynek tetején "kaktusz-káposzta" díszelgett.

Mindenkit mosolyra derített a cukkínin lovagló fiúcska, vagy a szőlőszemekből kirakott leányarc ötletessége. Az ismeretlen kinézetű uborka is nagy feltűnést keltett. A kiállítók az általuk termesztett terményekből varázsoltak ízléses "bőségkosarakat", amelyekkel elnyerték a közönség csodálatát. A rendezvényen mindenki saját ízvilága szerint kóstolgathatott a zöld bioitalokból, bár ezekkel kapcsolatban eleinte kissé tartózkodóak voltak, de ez a hangulat gyorsan feloldódott. Érdekes tájékoztatást kaphatott az érdeklődő közönség a távoli gyümölcsfák terméseinek élettani hatásairól, itthoni termesztésük lehetőségeiről.

Köszönjük a látogatást azoknak, akik megtiszteltek jelenlétükkel, és sok szeretettel invitálunk mindenkit a következő kiállításunkra, az ország bármely területéről.

Végezetül a kaktuszkiállítók névsora: Ács Katalin, Kácsor Viktória, Lévai Margit, Libnárné Herceg Ilona, és Molnár Veronika.

 

A felvételeket a Szerző készítette.

 

LÉVAI Margit
Érd

erdikaktusz@gmail.com

obregonia@freemail.hu       Kiss Csaba

adsl783520@t-online.hu     Jokhel Csaba

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.